Traditë e hershme shqiptare “Këndimi me tepsi”

Folklori dhe tradita e hershme shqiptare, janë sa të lashta, aq edhe të larmishme.
Një prej tyre, ndoshta ndër më të bukurat e më të veçantat është edhe këndimi me tepsi. Tepsia (tigan bakri) është një formë popullore e të kënduarit në mesin e komuniteteve në malet Dinarike, transmeton ‘konica.al’.

Folklori dhe tradita e hershme shqiptare, janë sa të lashta, aq edhe të larmishme.
Një prej tyre, ndoshta ndër më të bukurat e më të veçantat është edhe këndimi me tepsi. Tepsia (tigan bakri) është një formë popullore e të kënduarit në mesin e komuniteteve në malet Dinarike, transmeton ‘konica.al’.

Kënga që përcillet me tepsi është kënga “Në dërrasë të vekut kush po m’kjan”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *