Une pse i ngas një traktor askush nuk mi shikon fotot sepse jam katunare lëroj arat

Sashka është vetëm 16 vjeç, por ajo nget një traktor sikur të kishte dy herë moshën e saj, lëron arat dhe …
Jetesa dhe rritja në fshat sjell me vete pozicione të shumta pune që fëmijët hasin në fëmijërinë e hershme.

Që e vogël i kam dashur të gjitha gjërat fshatare dhe dua të ngas traktor. Kur isha pak më i ri, doja të filloja të drejtoja makinën, por im atë nuk donte të më mësonte, sepse mendonte se nuk do të mund të zotëroja gjithçka që kërkohej.

Kur isha në klasën e katërt, u ula për herë të parë në timon, hap pas hapi, me durimin e babait nisa të ngas traktorin pa problem. Fillimisht kishte shikime të çuditshme dhe të frikësuar, por më pas donin të hipnin me mua – tregon vajza me buzëqeshje.Të gjithë në fshat e dinë për dhe makinën e saj të kuqe, dhe fqinjët thonë se ajo vozit si e rritur.

thonë se ajo ka nga kush të trashëgojë, sepse edhe nëna e saj është e aftë me timonin. Gjatë punës sezonale ajo është aktive gjatë ditës dhe u ndihmon shumë prindërve

– Unë vozis vetëm në rrugët tona lokale, dhe nganjëherë babai më del përpara me një makinë për t’u siguruar që po eci mirë pas timonit. Unë pranoj gjithçka nga puna pa probleme.mbejlla e misrit, ngarje balet e barit, kositja e livadheve dhe lërimi i fushave. Nuk kam turp për asgjë. Edhe kur fillon shkolla, mezi pres të mbarojnë mësimet dhe vrapoj në shtëpi për të ndihmuar aty ku duhet – shtoi Sashka.

Vitin e ardhshëm, ajo tashmë po planifikon të regjistrohet në një autoshkollë në mënyrë që të ketë një leje drejtimi të rregullt dhe të jetë në gjendje të drejtojë një traktor për distanca pak më të gjata dhe rreth qendrës së fshatit, jo vetëm në pronën dhe arat e prindërve të saj.

Të jetosh në fshat ka avantazhet e veta sepse çdo gjë që bën, e bën me familjen. Unë dhe motrat e mia së bashku me prindërit kemi ritualet tona, përmes punës në pronë kemi aktivitete, detyrime të përbashkëta. Dita jonë kalon shpejt dhe më e rëndësishmja me një buzëqeshje.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *