Papa sugjeron se Kisha Katolike mund t’i bekojë lidhjet mes personave të gjinisë së njëjtë

LISBON, PORTUGAL - AUGUST 03: Pope Francis waves to students upon his arrival to meet with university students at the Universidade Catolica Portuguesa on 3 August, 2023 in Lisbon, Portugal. Pope Francis visits Portugal for World Youth Day (WYD) which takes place over the first week of August. WYD is an international Catholic rally inaugurated by St. John Paul II to invigorate young people in their faith. Pope Francis will travel around Portugal during his five-day visit holding masses and confessions for young people and meeting Portuguese catholic clergy members, he will also visit The Shrine of Our Lady of Fatima. (Photo by Tiago Petinga - Pool/Getty Images)

Papa Françesku ka sugjeruar se ai mund të jetë i hapur që ta bekojë lidhjen e personave të gjinisë së njëjtë në Kishën Katolike.
Duke iu përgjigjur një grupi kardinalësh, që e kanë pyetur për ta sqaruar këtë çështje, ai ka thënë se çdo kërkesë për bekim, duhet të trajtohet me “mirësi pastorale”.
“Ne nuk mund të jemi gjyqtarë që vetëm mohojmë, kundërshtojmë dhe përjashtojmë”, ka thënë ai.
Megjithatë, Papa ka thënë se Kisha ende e konsiderohen marrëdhënien mes personave të gjinisë së njëjtë si “mëkat” dhe ende nuk e njeh martesën mes këtyre personave.
Kjo ka qenë një prej shumë kërkesave që i janë drejtuar Papës në një takim me pjesëmarrës nga e gjitha bota, për të diskutuar të ardhmen e Kishës.
Në Kishën Katolike, bekimi është lutje që bën një zyrtar i kishës, i cili i lutet Zotit që ta shohë me mirësi atë person, apo personat që bekohen.
Peshkopët në disa shtete, përfshirë Belgjikën dhe Gjermaninë, kanë nisur t’iu lejojnë priftërinjve që t’i bekojnë çiftet e personave me gjini të njëjtë, mirëpo pozicioni zyrtar i Kishës mbetet i paqartë./rel/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *