“Ligji i ri”! Nuk ka më vula në pasaportë, si do hyjnë Shqiptarët në BE? Nga muaji nëntor…

Nga nëntori, të gjithë shqiptarët që udhëtojnë drejt vendeve të Bashkimit Europian, nuk do të pajisen më më “vula” në pasaportën për shkak të një “ligji të ri”.

Qytetarët e vendit tonë që duan të udhëtojnë drejt vendeve të BE duhet të aplikojnë për një leje udhëtimi në sitemin ETIAS i njohur ndryshe si (Sistemi Europian i Informacionit dhe Autorizimit të Udhëtimit). Ky sistem do jetë i vlefshëm për 60 vende që nuk janë në BE.

Çdo shqiptar do i nënshtrohet një kontrolli të detajuar të ETIAS. ETIAS do të sigurohet që këta njerëz të mos përbëjnë një kërcënim sigurie. Ky sistem i autorizimit të udhëtimit do të mbledhë, monitorojë dhe përditësojë informacionin e nevojshëm në lidhje me vizitorët për të përcaktuar nëse është e sigurt për ta të hyjnë në vendet e Shengenit.

Personi që merr “ok” nga ETIAS e ka të vlefshme për 3 vite. ETIAS të kushtojë 7 € për çdo aplikim. Kjo vlen vetëm për të rriturit mbi 18 vjeç, pasi ata nën 18 nuk do të duhet të paguajnë asnjë tarifë.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *