I futet gjarpri gjigant në oborrin e shtëpisë, burri e vret por me pas zbulon se..

Ramazan Sancak, nga provinca e Trabzon të Turqisë, kishte parë një gjarpër rreth dy metra në oborrin e shtëpisë së tij.

Burri e kishte vrarë menjëherë, pa e ditur se ai ishte një gjarpër i konsideruar në rrezik zhdukjeje.

Ai u shpreh për mediat:

Isha i trembur, nuk kisha parë kurrë më parë një gjarpër kaq të madh. E vrara duke e goditur me një shkop”
Garpri i përkiste species së quajtur nepërka kaznakovi, që gjendet në Turqi, Gjeorgji e Rusi dhe zvarraniku i vrarë do të ishte më i madhi i kapur ndonjëherë më parë i këtij lloji.

Këto lloj janë shpallur si specie në rrezik zhdukjeje dhe që prej vitit 2016 janë nën mbrojtje.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *